Hyldebærsuppe med æbler og melboller. (4 pers.)
1 kg modne hyldebær
1 liter vand
1 citron
2 – 3 æbler
ca. 125 g sukker
kartoffelmel
Melboller:
40 g mel
40 g kartoffelmel
1½ dl. vand
50 g smør
2 æg
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
Klip de groveste stilke af hyldebærrene. Kog bærrene med vand i 5 – 6 minutter. Si det. Skræl æblerne og skær dem i både. Skær citronen i tynde skiver. Hæld hyldesuppen tilbage i gryden og kom sukker, citron og æblestykker i. Lad det koge 5 minutter. Jævn suppen let
Melboller: Rør hvedemel, kartoffelmel og vand til en jævning og bring det i kog. Kom smørret i og kog igennem, mens der røres. Tag gryden fra varmen og lad det svale lidt af. Rør æggene i og tilsæt salt og sukker. Kom dejen i en bollesprøjte eller form små boller ved hjælp af en teske og kom dem direkte i kogende, letsaltet vand. Lad dem simre (ikke koge) i 3 – 4 minutter. Tag dem op med en hulske og dyp dem i koldt vand, inden de kommes i en skål og drypper af. Kom bollerne i suppen lige inden den serveres.