Tunge m. Italiensk Salat el. Flødepeberrod

Tunge med italiensk salat eller flødepeberrod

Italiensk salat:

200 g bl. ærter, gulerødder i tern, aspargessnitter fra glas eller dåse

100 g kogt makaroni

100 g hjemmerørt mayonnaise

Lad grønsagerne dryppe meget grundigt af og dup den sidste væde bort med køkkenrulle – det er vigtigt, at de er helt tørre, ellers gør de salatdressingen tynd. Skær makaronien i ca. 1 cm lange stykker og vend både dem og grønsagerne i mayonnaisen lige inden serveringen. Anret tynde skiver af tunge på et fad og stil salaten i en skål ved siden af.

Flødeperberrod:

2½ dl. piskefløde

evt. 1 nip sukker

evt. 1 tsk. eddike

3 – 4 spsk. friskhøvlet peberrod eller efter behag

Pisk fløden til stift skum og smag evt. til med sukker og eddike – det er en smagssag, om man kan lide det – og vend forsigtigt peberroden i. Lad salaten trække i ca. ½ time og smag så på den, det kan være, at du vil have den endnu stærkere, men husk den må ikke dominere tungens smag.