Små julekringler
480 g mel
4 spsk. sukker
½ tsk. salt
100 g hasselnøddekerner
50 g gær
1½ dl. fløde
75 g margarine
2 æg
Til pensling:
1 æg
Bland mel. sukker og salt i et dejfad. Mal nøddekernerne eller hak dem fint. Kom dem i fadet. Smelt fedtstoffet i fløden. Opløs gæren i den lune væske. Den må kun være fingervarm, ellers dræbes gærsvampene og mister deres hæve evne. Kom det i fadet. Tilsæt æggene og ælt dejen godt igennem til den bliver blank og smidig. Rul dejen ud til blyantstynde pølser på melet bord eller plade. Form dem til kringler. Læg dem på en smurt bageplade. Lad dem hæve tildækket på et lunt sted i cirka ½ time. Pensl kringlerne med sammenpisket æg og bag dem i en god varm ovn. 200 grader, i 12 – 15 min. Lad dem køle af på bagerist. Tips: Drys evt. kringlerne med tesukker og/eller hakkede nødder eller mandler når de er penslet. Kringlerne kan glaseres med glasur.