Honninghjerter

Honninghjerter. ca. 40 stk

250 g honning

125 g sukker

75 g smør

1 æg

1 tsk. kanel

½ tsk. kardemomme

1 nip stødte nelliker

500 g mel

2 tsk. bagepulver

Til pynt:

100 g overtrækschokolade

eller

chokoladeglasur af:

100 – 125 g flormelis

1 stor spsk. kakao

2 – 3 spsk. kogende vand

Smelt honning, sukker og smør i en gryde ved middel varme. Skrab det over i en skål og rør ægget i. Bland krydderierne med mel og bagepulver, kom det i honningmassen og ælt dejen sammen. Rul den ud, til den er godt 1 cm tyk, og stik kager ud med en hjerteform. Sæt hjerterne på en plade beklædt med bagepapir og bag dem midt i ovnen ved 225 grader i 12 – 15 min. Køl hjerterne af på en bagerist. Pynt hjerterne. Hvis du bruger overtrækschokolade: Smelt chokoladen i vandbad eller i ovn og stryg den på honninghjerterne med en bagepensel. Lad chokoladen tørre helt, før du lægger hjerterne i en kagedåse med madpapir mellem lagene. På grund af chokoladen må de ikke stå for varmt. Hvis du bruger glasur: Sigt flormelis og kakao sammen i en skål og rør glasuren med så meget kogende vand, at konsistensen bliver tyk nok til at hænge fast på kagerne, men lind nok til at smøre jævnt ud med en kniv. Smør den på hjerterne og lad den tørre helt, før du lægger kagerne i dåse.