Sprængt and med grønsager. (4 – 6 pers.)
1 renset and ca. 3 kg
Saltlage:
150 g groft salt
2 spsk. sukker pr. liter vand
Kogelage:
2 porrer
2 løg
1 stykke knoldselleri
2 – 3 gulerødder
5 – 6 hele peberkorn
suppevisk
Tilbehør
1 helt blomkål
asparges
små karotter
grønne bønner
kartofler
smeltet smør
sennep
Saltningen skal foregå i et kar, må IKKE være af keramik. Læg anden i karret, dæk den med koldt vand og hæld det så af igen og mål det. Kog vandet med salt og sukker og køl lagen af. Gnid anden med salt og læg den i lagen i saltkarret. Læg et pres på, så du er sikker på, at anden bliver helt nede i lagen, sæt den i køleskabet i 2 døgn og vend den af og til. Skyl så anden under den kolde hane og læg den i en gryde. Dæk den med rent, koldt vand og bring det i kog. Fjern skummet og læg grønsager, peberkorn og suppevisk i. Lad anden koge ganske sagte under låg i ca. 1½ time, til låret let kan løsnes fra kroppen. Lad den kogte and trække i ca. 1 kvarter i suppen og skær den så ud og fjern skindet. Anret den sammen med de nykogte grønsager og server masser af smeltet smør og en god sennep til.