Tarteletter med skinke, ærter og gulerødder. (6 pers.)
5 – 6 gulerødder
300 g frosne, fine ærter
30 g smør
3 spsk. mel
salt og friskkværnet hvidt peber
200 g kogt skinke, skåret i små tern
hakket persille
12 tarteletter
Skrab gulerødderne, skær dem i tern og kog dem møre i 4 dl. letsaltet vand. Kog de frosne ærter med det sidste par min, hæld vandet fra (det skal bruges til sauce) og hold grønsagerne varme. Smelt smørret, uden at det tager farve, rør melet i og rør godt, til det samler sig. Tilsæt grønsagernes kogevand lidt efter lidt og rør godt, så alle klumper forsvinder. Smag saucen til med salt og peber, vend forsigtigt grønsagerne i og bring stuvningen i kog. Dæmp varmen og rør skinketern og persille i. Varm tarteletterne i ovnen og fyld dem med stuvningen lige inden serveringen. I stedet for skinke kan man bruge tern af kogt tunge.