Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade (ca. 2½ liter)

¼ – 1 kg orangefrugter(6 appelsiner og 3 citroner)1 liter vand1 kg melis1 lille brev rød melatinMan kan bruge 6 appelsiner og 3 citroner eller hvilken som helst blanding. Frugterne vaskes grundigt. Man kan flække frugterne på langs i 6 – 8 både, der snittes papirtynde – eller frugterne kan deles, saften presses ud, og skallerne krænges, så det hvide vender ud og hinderne kan trækkes af. Skallen klippes i strimler, der snittes eller klippes fint. Skal, saft og vand stilles tildækket ½ – 1 døgn. Således bliver marmeladen aldrig bitter, selv om udblødningsvandet bruges. Det hele koges under låg ¾ – 1 time, til skallen er mør. Det meste af sukkeret drysses i og koges med 5 min. Melatin og resten af sukkeret blandes godt, drysses i og koges med 2 min. Skummet fjernes. Marmeladen hældes i varme, atamonskyllede glas, der bindes til med det samme. Man sparer sukker, når man bruger rød melatin – ellers skal der bruges 2 kilo melis og 10 g citronsyre til denne opskrift.

Køb dit streetwear tøj her