Lammesteg med mynte. (6 – 8 port.)
1 lammekølle eller lammeryg
1½ – 2 kg
Myntesmør:
50 g smør
1 tsk. salt
1 drys kværnet sort peber
½ dl. hakket persille
1 presset ramsløg eller hvidløg
1 tsk. tørret mynte
½ dl. rasp
Indstil ovnen på 175 grader. Læg lammestegen i en ildfast form eller bradepande. Bland myntesmørret og fordel det over stegen. Beregn stegetiden til 1½ – 2 timer. Stegetermometret skal vise 70 – 75 grader. Tag kødet op og lad det hvile.
Sauce:
Stegeskyen
3 dl. bouillon
2 dl. piskefløde
mynte
salt, peber.
Spæd stegeskyen med 3 dl. vand eller bouillon og lad det koge op. Rør fløden i og lad saucen koge ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag til med mynte, salt og peber. Skær kødet i tynde skiver. Serveres med saucen, stegte løg og gulerødder samt kålroerøsti.