Lammesteg med mynte

Lammesteg med mynte. (6 – 8 port.)

1 lammekølle eller lammeryg

1½ – 2 kg

Myntesmør:

50 g smør

1 tsk. salt

1 drys kværnet sort peber

½ dl. hakket persille

1 presset ramsløg eller hvidløg

1 tsk. tørret mynte

½ dl. rasp

Indstil ovnen på 175 grader. Læg lammestegen i en ildfast form eller bradepande. Bland myntesmørret og fordel det over stegen. Beregn stegetiden til 1½ – 2 timer. Stegetermometret skal vise 70 – 75 grader. Tag kødet op og lad det hvile.

Sauce:

Stegeskyen

3 dl. bouillon

2 dl. piskefløde

mynte

salt, peber.

Spæd stegeskyen med 3 dl. vand eller bouillon og lad det koge op. Rør fløden i og lad saucen koge ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag til med mynte, salt og peber. Skær kødet i tynde skiver. Serveres med saucen, stegte løg og gulerødder samt kålroerøsti.