Boller til den travle husmor

Boller til den travle husmoder. (12 – 15 stk.)

Dejen laves aftenen før – stilles i køleskab – bages næste morgen.

25 g gær

2 dl. mælk

½ dl. kærnemælk

25 g blødt smør

1 tsk. sukker

1 tsk. groft salt

175 g fuldkornshvedemel

250 g hvedemel

Aftenen før brug: Rør gæren ud i mælken. Tilsæt smør og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen sammen. Tag den ud på et meldrysset bord og ælt den igennem med så meget mel at den stadig er blød og smidig. Del dejen i 12 – 15 stykker, der trilles til boller og anbringes på bagepapir eller en smurt bageplade. Dæk bollerne med et fugtigt klæde og stil dem i køleskabet natten over.

Næste morgen: Pensl bollerne og stil dem midt i en kold ovn. Tænd ovnen ved 200 grader. Bagetid incl. opvarmning af ovnen ca. 25 min.