Lammegryde med mynte. (4-5 pers.)
1 lammebov
2 løg
1 fed hvidløg
1 ½ dl. vand
ca. 2 spsk. hakket mynte
2 tsk. salt
groftkværnet peber
200 – 250 g courgette eller agurk
4 – 5 tomater
persille og mynte
Kødet skæres fra benene og skæres i terninger. Løg og hvidløg skæres i terninger. Kødet brunes i en gryde uden tilsætning af fedtstof. Først brunes stykkerne med fedtkant, derefter brunes resten af kødet i det afsmeltede fedt. Løg og hvidløg brunes med. Vand, mynte, salt og peber tilsættes. Retten småkoger ca. 1 time. Courgetterne eller agurken skæres i terninger. Tomaterne flåes og skæres i kvarte. Courgetter og tomater koger med de sidste 10 min. Klippet persille og mynte drysses over. Serveres med ris.
Tilbage