Lam i hvidkål
25 g smør
½ tsk. karry
400 g lammesmåkød i tern. (ca. 2 cm.)
2½ dl. grønsagsbouillon
½ tsk. stødt ingefær
800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2 x 2 cm)
1½ dl. fløde
1½ tsk. maizena
½ tsk. groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør: groft madbrød
Smelt smørret i en tykbundet stegegryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Del lammekødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt grønsagsbouillon og ingefær. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt hvidkålen og kog den med i ca. 5 min. Kålen skal være mør, men stadig sprød. Rør fløde og maizena sammen til en jævning og tilsæt den under omrøring. Lad retten koge i ca. 1 min. Smag til med salt og peber.