Lammefrikasse. (6 pers.)
1 – 1½ kg lammebryst eller –kam
Til kogning:
Til hver liter vand anvendes:
¾ spsk. salt
4 hvide peberkorn
1 laurbærblad
1 nellike
1 løg
1 gulerod
Frikasse sauce:
1 spsk. margarine
2 spsk. mel
4½ – 5 dl. kødsuppe
1 tsk. citronsaft
½ tsk. melis
Kødet lægges i en gryde og overhældes med så meget vand, at det knapt dækker kødet. Giv det et hurtigt opkog, skum suppen og tilsæt løg, nellike og gulerod. Giv det et nyt opkog. Skum og tilsæt salt og de øvrige krydderier. Kødet småkoger ca. 90 – 105 min. Skær kødet ud i skiver eller stykker og læg det i et dybt fad. Saucen hældes over. Serveres med kogte kartofler eller kogte grønsager.