Lammefrikadeller (4-5 pers.)
500 g hakket lammekød
Ca. 2 stk. salt
1 løg
1 lille fed hvidløg
1 æg
3 spsk. rasp
2½ dl. mælk
1 lille tsk. friskstødt korianderfrø
Peber
Lidt timian
Lidt finthakket purløg og persille
smør
Rør kødet sejt med saltet. Rive løg og hvidløg på den fine side af rivejernet, og rør det i farsen. Tilsæt æg, rasp, mælk, krydderier og krydderurter og rør igen meget grundigt. Lad farsen hvile (tildækket) i køleskabet i en times tid. Form frikadellerne med en ske og håndfladen og steg dem lysebrun e og fine i smør. Undgå at sætte for mange frikadeller på panden på én gang, så koger fedtstoffet frem for at stege. Steg hellere ad to omgange. Skift fedtstoffet ud mellem hver stegeomgang.
TIPS: Farsen kan også bruges til at fylde i kåldolmere eller til en lammeversion af boller i karry.
Tilbage