Lammefrikadeller

Lammefrikadeller (4-5 pers.)

500 g hakket lammekød

Ca. 2 stk. salt

1 løg

1 lille fed hvidløg

1 æg

3 spsk. rasp

2½ dl. mælk

1 lille tsk. friskstødt korianderfrø

Peber

Lidt timian

Lidt finthakket purløg og persille

smør

Rør kødet sejt med saltet. Rive løg og hvidløg på den fine side af rivejernet, og rør det i farsen. Tilsæt æg, rasp, mælk, krydderier og krydderurter og rør igen meget grundigt. Lad farsen hvile (tildækket) i køleskabet i en times tid. Form frikadellerne med en ske og håndfladen og steg dem lysebrun e og fine i smør. Undgå at sætte for mange frikadeller på panden på én gang, så koger fedtstoffet frem for at stege. Steg hellere ad to omgange. Skift fedtstoffet ud mellem hver stegeomgang.

TIPS: Farsen kan også bruges til at fylde i kåldolmere eller til en lammeversion af boller i karry.

Tilbage