Lammekølle med krydderurter (6 – 8 per.)
1 lammekølle (ca. 2 kg)
2 tsk. Salt
1 tsk. Peber
2 spsk. Smør
ca. 350 g hvide bønner (frøene) eller majskerner
Marinade:
2 løg 1 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 tsk. Rosmarin
1 spsk. Snittede løvstikkeblade
evt. 1 kvist sar
4 – 5 spsk. Olie
¼ liter tør hvidvin
Puds lammekøllen af og gnid den med salt og peber. Bland snittet løg og knust hvidløg med klippet laurbærblad, rosmarin, løvstikkeblade og evt. sar. Krydderurterne skal helst være friske, men tørrede kan anvendes. Brug i så fald kun den halve mængde. Rør olie og hvidvin i. Hæld marinaden over lammekøllen og vend den flere gange i løbet af 20 – 25 min. Stryg marinaden af lammekøllen og læg den i en bradepande med tynde smørskiver over. Steg 3 kvarter ved 225 grader, vend køllen, hæld marinaden over igen og steg yderligere 3 kvarter. Hæld udblødte og næsten færdigkogte hvide bønner eller evt. optøede majskorn rundt om køllen og giv retten 10 – 15 min mere i ovnen. Serveres med råstegte kartoffelskiver eller brød.