Lammebov, spinatfyldt. (6-8 pers.)
1 stor lammebov
salt og peber
Fars:
150 g kogt hakket skinke
1 tyk skive franskbrød
ca. 1 dl. mælk
250 g frisk eller ½ pk. frossen spinat
1 bdt. Persille
1 lag kørsel
1 spsk. Friske esdragonblade (evt. tørrede)
2 løg
3 æg
smør til stegning
Få boven skåret op og udbenet hos slagteren. Gnid den med salt og peber. Rør en fars af hakket skinke, afskorpet franskbrød, udblødt i mælk, finthakket blade af spinat, persille, kørvel og estragon, revet løg, æg, salt og peber. Læg farsen på kødet, rul det fast sammen og bind om det med skoldet bomuldssnor. Brun kødet i gryde, hæld lidt vand eller suppe ved og steg for svagt blus i 1 – 1½ time til det er helt mørt.
Serveres med kogte kartofler, skysauce og grøn salat. Eller med små, smørdampede gulerødder og ristede tomatskiver hvorpå lægges eller sprøjtes ærtepure, der blandes med creme fraiche, salt og peber.