Lammebryst, fyldt (4 pers.)
Ca. 1 kg lammebov
Salt og peber
Salvie og merian
50 g smør
3 dl. Suppe eller grønsagsvand
Fyld:
250 g rørt fars
1 spsk. Hakket persille
1 lille æg.
Få slagteren til at udbene kødet og skære det op til et fladt stykke. Læg kødet med skindsiden nedad og drys salt, peber og 1 spsk. Klippet salvie og merian på. Brug kun ½ – 1 tsk., hvis krydderurterne er tørrede. Rør farsen op med persille og æg og bred den ud på kødet. Rul det fast sammen, bind om stegen og læg den på bradepandens rist. Læg tynde smørskiver over stegen, hæld væde ved og steg til kødet er helt mørt. Dryp det ofte. Steges ca. 1 ½ time ved 175 – 180 grader på midderste ribbe i ovnen. Skum stegeskyen for fedt og jævn den lidt. Serveres varm med saucen, persilledryssede kartofler og kogte grønsager efter behag. Variation:
Stegen kan fyldes med skivede smørristede champignon og flåede, grofthakkede tomater. Krydres med rigelig basilikum.