Fyldt fasanbryst i fad. (4 pers.)
50 g soltørrede tranebær
½ dl halvtør sherry
4 fasanbryster med skind
100 g reven ost
2 spsk. friske timianblade
salt, peber
1 tsk. revet citronskal
2 spsk. grofthakket persille
1 spsk. olivenolie
25 g smør
1 fed hvidløg
ca. 125 g frisk (eller frossen) babyspinat- eller små bladbedeblade
Bland tranebær og sherry og lad det trække et par timer. Lav et ret dybt snit vandret ind i fasanbrystet fra den tykke side uden der går hul på kødet. Gnid med salt og peber. rør osten, timian, citronskal og persille sammen. Kom blandingen i bryststykkerne og luk dem med kødnåle. Brun dem hurtigt på begge sider på panden i olivenolie. Læg stykkerne i et ildfast fad sammen med hvidløg i skiver og sherry med tranebær. Kom en lille klat smør på hvert fasanbryst. Sæt fadet i ovnen ca. 20 min ved 175 grader til kødet lige er gennemstegt. Skyl sølvbeden og tryk den tør. tag fadet ud tag kødet op, læg det på en tallerken og hold det varmt under folie. kom spinaten i fadet og sæt det 2 min i ovnen til sølvbederne begynder at falde sammen. Vend sølvbederne rundt med væden i fadet og smag til med salt. Læg fasanbrystet tilbage i fadet. Server med små faste pillekartofler.
Tilbage