Ryper, stegte med fyld
4 ryper
salt
4 tynde skiver spæk
2 dl. kogende bouillon
2 dl. cremefraiche
2 tsk. (strøgne) maizena
rønnebær gelè
Til fyldet:
100 g smør
krummen af 3 skiver formbrød
2 finthakkede mini løg
2 spsk. hakket persille
lever fra ryperne (kan evt. erstattes med kyllingelever)
salt
1 tsk. stødt salvie
De istandgjorte ryper gnides udvendigt med salt. Smørret smeltes i en kasserolle, og heri blandes brødkrumme, hakket persille og mini løg, leveren, der ligeledes hakkes, samt salt og salvie. Kasserollen tages fra varmen, fyldet afkøles, fordeles i ryperne, og de ombindes med spækskiver. Brunes nu ved sagte varme i rigeligt brusende smør. Når de er smukt brune, hældes den kogende bouillon og cremefraiche ved, og fuglene småsteger ca. 35 min. Tages derpå op, bånd og spækskiver fjernes, fuglene halveres og holdes varme. Saucen får et let opkog (muligvis hældes mere bouillon ved), jævnes med udrørt maizena og sluttelig smages der til med gelè. Spises med kartoffelstrå (= pomme frites). Gelè serveres til.
Tilbage