Vildænder stegte

Vildænder, stegte. (6 pers.)

3 unge vildænder

salt og peber

5 – 6 knuste enebær

et par skiver røget spæk eller bacon (kan udelades)

50 g smør

3 dl. bouillon

3 dl. piskefløde

ribs- eller rønnebærgelè.

Tør de rensede vildænder og krydr dem ind- og udvendigt med salt, peber og knuste enebær. Skær det røgede spæk i små terninger. Rist spækterningerne i en tykbundet gryde og tilsæt smørret. Lad det blive lysebrunt. Brun vildænderne på alle sider. Dæmp varmen og tilsæt halvdelen af boillonen og halvdelen af fløden. Lad dem snurre ved svag varme under låg i ca. 1 time. Vend dem ofte og dryp med resten af fløden. Hold dem varme under folie. Si skyen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt resten af bouillonen og bring i kog. Jævn til sovs og smag til med gelè, salt og peber.

Tips: Sovsen kan evt. tilsættes 2 tsk. danablue. Pillekartofler og den gode sovs serveres til. En Waldortsalat smager godt til.

Find flere opskrifter på Mineartikler.dk