Culottesteg
1 velhængtculotte (ca. 1 kg)
salt ogpeber
Sovs:
Sky frastegen
3 dl.Bouillon
Krydderurtebuket:
1 bundtpersille
1 kvisttimian
1 laurbærblad
Evt. jævningaf:
2 tskf.mel
koldt vand
Rids fedtlaget ligesom en flæskesteg. Krydrculotten med salt og peber og læg den på risten over bradepanden. Sæt den iovnen og brun den i 10 min. Ved 225 – 250 grader. Dæmp varmen til 160 graderog steg videre 35-45 min, alt efter hvor rødt man ønsker kødet. Det er atanbefale stegetermometer da stegen altid bliver som man vil have den. 72-74grader er den lyserød. Lad stegen stå 5 min., inden den skæres for, så nårvarmen at fordele sig og kødet bliver jævnt rosa indeni. Lav imens sovsen: Kogbradepanden af med bouillon, si det ned i en gryde og lad det koge igennem medkrydderurtebuketten. Fjern krydderurtebuketten, smag til med salt og peber og jævnevt. sovsen let med et par tskf. mel udrørt i lidt koldt vand. Skær kødet iskiver med en skarp kniv. Byd sovsen til.