Hvidkålsrouletter
1 stort hvidkålshoved
500 g fars
1 stort løg
1 æg
2 spsk mel
2 tsk salt
Peber
Hvidkålshovedet kommes i så stor en gryde at det kan flyde og der tændes for gryden.
Farsen røres sammen med et finthakket løg, mel, æg, salt og peber, der tilsættes lidt vand for at gøre den lind.
Når vandet begynder at blive varmt, løfter man hvidkålshovedet lidt op af vandet og løsner forsigtig blad for blad, man kan være heldig at få 10 blade af på denne måde, hvis hovedet er stort nok. 1 spsk fars lægges på hvert blad og de rulles sammen, bindes med en enkelt snor på midten. De brunes i en pande el. gryde og tages op efterhånden som de er færdig, når alle er brunet lægges de i en gryde med vand og små snurrer ½ time. Skyen laves der en god sause af. F.eks sur sød sause.
Resten af hvidkålen kan finsnittes og fryses og senere bruges til hvidkålsstuvning.Tilbage