Marineret hare 6 portioner
1 hare – ældre hare er egnet
Marinade
Rødvin, vand
2 laurbærblade
8 enebær
tynde skiver fersk eller røget spæk smør/margarinetil bruning
bouillon (evt. vand + terning) evt. mælk
Sauce
ca. 7 dl stegesky meljævning
salt, sukker evt. rødvin
Fjern de groveste hinder og sener fra hove, køllerog ryg. Knæk ryggen et par steder. Læg haren i en marinade af ½ rødvin og1/3 vand, laurbærblade og enebær Ca. 1 døgn.Tør harestykkerne af og bind spækskiverneom dem. Brun dem i gryde og steg dem evt. færdig i gryden med tilsætning aflidt marinade, bouillon og evt. mælk. Stegetid ca ¾-1½time. Eller læg de brunede kødstykker i bradepanden, hæld væske vedog steg dem i ¾-1½ time ved 180 grader. Si skyen og skum den, tilsæt meljævningog smag saucen til med salt, lidt sukker og evt. mere rødvin.Tag spækket afharen. Skær fileterne fra ryggen, del dem i nogle skiver på skrå og læg demtilbage på rygbenet. Skær så pæne skiver, som muligt, af køller og bove.Ryggen serveres i første omgang. I næste omgang bruges rygbenet som sokkel forkødet fra bove og køllen. Dæk kødet med lidt sauce. Rødvinstoppe på brødcroutonereller Brunede æbler er velegnet garniture. Giv hvide eller små smørristedekartofler til.