Farseredeskovduer med champignonsauce (4 portioner)
4 unge skovduer
Til Farsering
100 g smør/margarine
3 skiver franskbrød i små terninger
100 g grofthakkede champignoner
1 lille hakket løg
3 spsk hakket persille
hakket eller meget fintsnittet indmad fra duerne
salt, peber, timian
2 æg
evt. 2-3 spsk portvin
smør/margarine til bruning
Ca. 4 dl bouillon (evt. terning + vand)
Sauce
25 g smør
150 g grofthakkede champignoner
Ca. 4 dl stegesky 1-2 dl piskefløde meljævning
evt. 2-3 spsk portvin
Tørde rensede skovduer godt af. Smelt fedtstoffet til farsen i en gryde. Komfranskbrød, champignoner løg, persille og den hakkede eller fintsnittedeindmad i. Svits det godt sammen. Afkøl det lidt og rør krydderier, æg og evt.portvin i.
Fyld farsen i duerne og luk med kødnåle eller sy duerne sammen. Levnet farskan smøres på brøderoutoner og sættes 10 minutter i ovnen ved 180 Graderlige før spisetid. Bruges som garniture. Fæst duernes vinger og lår ind tilkroppen og brun dem på alle sider Tilsæt det halve af bouillonen og småstegduerne under tæt låg i 1-1/4 time. Vend dem et par gange under stegningen ogtilsæt lidt mere bouillon og evt. lidt fløde. Smelt smørret til saucen igryden, svits svampene i det, tilsæt stegeskyen og lad det koge i 5 minuttenKom fløde i, jævn saucen let og smag den til evt. med lidt portvin. Del duernei halve. Tag fyldet ud så helt som muligt, skær det i skiver og læg det påfadet ved siden af duerne. Server små, hvide kartofler til
Variation
Farsen kan krydres med muskat eller merian i stedet for timian, portvinen kanerstattes med æblejuice.