Farserethøne med leverpostej
1høne
hjemmelavetleverpostej
fløde
champignonsog blå vindruer
12blade husblas til 1 liter sky
æg
frugtsalat.
Hønenkoges og alkøles i suppen. Suppen koges derefter ind og klares. Brystet skæresforsigtigt af, hvorefter det skæres i fine skiver. En fin, hjemmelavetleverpostej røres op med fløde og smøres på brystbenet på hønen, Herpå læggesbrystkødet, der påsmøres leverpostej mellem hver skive, og retten pyntes medchampignons og evt. halverede druer uden kerner. Den klarede sky tilsætteshusblas og stilles til afkøling, og når den er så stiv, at den ikke løberat, glaseres hønen i små linseforme, der er skyllet med koldt vand. Når dener stivnet, lægges hårdkogte æggeskiver derpå, derover leverpostej, og de dækkesmed sky. Ved anretningen vendes de små, stivnede skyforme og garneres om dyreneog stilles afvekslende med små gratinskaller, fyldt med frugsalat vendt imayonnaise eller flødeskum eller i sukkerlage.
Tilbage