Hønechaud-froid
2høns
100g margarine
100g mel
8dl suppe
2blade husblas
2æggeblommer
sherryog evt. æggefarve
trøfler
leverpostej
grønnebønner, appelsiner.
Hønsenekoges, afkøles i suppen og klippes i smukke, ensartede stykker, der smørestykt med leverpostej. En leverpostej bages i en pæn form, der kan vendes hel udpå anretningsfadet. Margarine og mel bages op med hønsebouilIon. Heri kommeshusblasen, der er udblødt i koldt vand og vredet hårdt op, og saucen legeresmed æggeblommer og smages til med krydderier og vin. Evt. gives den lidt merefarve med æggefarve. Saucen alkøles. Når den er helt kold og ved at stivne,trækkes hønsestykkerne over med et godt lag af saucen. De anbringes langsfadets sider, pyntes mod trøffelskiver og udenom stilles drejedeappelsinryttere. For den ene ende affadetanbringes den vendte leverpostej, og fadets bund fyldes ud med kogte, grønne bønner.Marinerede asparges eller frugtsalat smager godt til, og i leverpostejen stikkessmå, varme, ristede rugbrødstrekanter som pindsvin.
Tilbage