Kalkun med Krydderurter

KalkunMed Krydderurter 6 – 8 personer

ca1 kg kalkunbryst

3spsk citronsaft

6spsk olivenolie

2- 3 laurbærblade

rosemarin,salt, peber

8- 12 store kartofler

15fed hvidløg, olivenolie
Marinerkødet i en blanding af citronsaft og olivenolie. Bind laurbærblade og rosmarinpå med bomuldsgarn. Lad kødet trække 3 – 4 timer, evt natten over, på et køligtsted. Krydr kødet med salt og peber og læg det i bradepanden. Skrælkartoflerne og skær dem i både på langs. Læg kartoflerne omkring kødetsammen med de hele hvidløgsfed. Krydr med salt og peber og dryp med olivenolie.Stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca 1 ½ time. Dryp kød og kartofler medolivenolie under stegning. Skær kødet i skiver og server det med de bagtekartofler og hvidløgsfed. Salat er godt tilbehør.