FarseretKalkunbryst
ca.1 kg kalkunbryst
250g hakket kalkunkød
4- 5 spsk rasp
1æg
1dl fløde
saltpeber
1fed hvidløg
salvie
1bundt persille
margarine
4- 5 dl bouillon
1/2dl fløde
Blanddet hakkede kalkunkød med rasp. Rør æg og fløde i, krydr med salt, peber,knust hvidløg og salvie og tilsæt hakket persille. Skær kalkunbrystet halvtigennem og bred kødet ud, eller skær en dyb lomme. Krydr kødet med salt ogpeber og fordel farsen i kalkunbrystet. Saml kødet om fyldet og bind det sammenmed bomuldsgarn. Smelt fedtstoffet gyldent og brun kødet heri på alle sider. Hæld2 – 3 dl bouillon ved og steg kødet under låg ca 1 ½ time ved svag varme.Vend kødet, når halvdelen af stegetiden er gået. Tag kødet op og hold detvarmt. Tilsæt resten af bouillonen og fløde og bring stegeskyen i kog. Jævnsausen let. Server kødet med bagte tomater med krydderurter og kartofler.
Tips:Kødet kan også steges i ovnen. Fordel margarinen over kødet, læg det ibradepanden og hæld bouillonen ved. Sæt stegen i ovnen ved 200 grader og stegden ca 1 1/2 time.