Vildttournedos
Hertilkan man bruge filet af enten dyreryg eller hare. Dyrebov eller et stykke afkøllen vil ligeledes være glimrende. Hvad man end anvender, så udskæresvildtkødet i ret tykke skiver, der bankes let og trykkes med hænderne i facon,så de bliver pænt runde.
Hver tournedos pensles med smeltet smør (gerne i et par omgange), strøs medsalt og et drys letknuste, grønne peberkorn (madagascarpeber). Steges påpanden i rigeligt, nøddebrunt smør i 8 rninutter på hver side – alt eftertykkelsen.
Tages af panden og stilles side om side i et smurt, ovnfast fad. Lidt mere smørtilsættes panden og heri svitses 5-6 finthakkede mini-løg og en håndfuldhakkede champignoner. Et øjeblik efter tilsættes 1 dl tomatpuré, 2 dl kogendevildtsky samt 1 dl creme fraiche. Alt blandes under livlig omrøring. Slutteligsmages der til med et par skefulde madeira eller portvin.
Det hele fordeles over de stegte tournedos, og fadet stilles et øjeblik i ovnenså kødet bliver "glaseret".
Spises med et stykke varm hvidløgsflute.