Grundlovsdessert
¾kg vinrabarber
125 g sukker
creme
4 æg
4 spsk. sukker
4 dl fløde (13%)
1 stang vanille
4 blade husblas
1½ dl piskefløde
mandelsplitter el. flager
Skærrabarberstilkene i 2 cm. stykker og kom dem i et ovnfast fad. Drys sukker på.Sæt fadet i ovnen ved 160 grader i 25 min. Rabarberne skal være let sprødeendnu, de må ikke blive så bløde som til kompot.
Bring fløden i kog med den flækkede vanille og læg husblasen i kold vand.Pisk æggeblommerne med sukker og hæld den koghede fløde i. Knug husblasen frifor vand og rør den i cremen, husblasen smelter med det samme. Lad cremen svaleaf, men rør af og til i den, så den ikke trækker skind. Pisk æggehvidernestive og fold dem i cremen, inden den bliver helt stiv. Kom den kolderabarberblanding i en skål og hæld den knapt stivnede creme over. Pynt medflødeskum og drys med mandelsplitter eller flager.
Tilbage