Mandelbudding med kirsbærsovs

Mandelbuddingmed kirsbærsovs

7blade husblas
75 – 100 g mandler
3 dl piskefløde
½ l fløde (13%)
1 vanillestang
5 æggeblommer
5 spsk. sukker

Bringfløden i kog med den flækkede vanille. Læg husbladsen i koldt vand. Piskæggeblommerne sammen med sukkeret og pisk den koghede fløde i. Hæld dettilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet mens der piskes -cremen må ikke koge, så skiller den og bliver grynet. Tag gryden fra varmen.Knug husbladsen fri for vand og kom den i den varme creme, mens der piskes -husbladsen smelter med det samme. Tag vanillestangen op og lad cremen svale af ikøleskabet, det varer en lille times tid før den begynder at tykne. Skold,smut og hak mandlerne groft. Pisk fløden til skum. Vend flødeskum og hakkedemandler i cremen, når den begynder at tykne. Hæld det i en form eller skål oglad buddingen blive helt stiv.
Kirsbærsovs serveres til.