Fiskerand(6-8 pers.)
400g rødspættefileter
2 dl tør hvidvin
1 tsk. salt
½ tsk. esdragon
1 laurbærblad
5 bl. husblas
1 ds. aspargessnitter (250 g)
2 spsk. klippet dild
2 spsk. hakket persille
Sauce:
200g kalorielet mayonnaise
1 dl ymer
1 spsk. citronsaft
3 spsk. tomatpuré
½ tsk. sød chili
salt, peber
Tilbehør.Flutes
Rødspættefileterneklippes i strimler. Hvidvin, salt, esdragon og laurbærblad koges sammen. Fiskendampes heri 5-6 min. til den er mør.
Husblasen lægges i blød i koldt vand. Fisken tages op, husblasen knuges af, ogsmeltes i den varme lage. Lagen sies og tilsættes aspargesvand, dild ogpersille. Lidt at lagen hældes i bunden at en randform (1 I) og stivner.
Fisk og asparges lægges i formen og resten af lagen hældes over. Stivner i køleskab på 3-4 timer.
Sauce: Ingredienserne røres sammen og smages til med salt og peber.
Randen løsnes langs kanten af formen og holdes et øjeblik i kogende vand.Vendes ud på et fad. Saucen serveres til.
Vi anbefales at du dyrker dine chilier direkte fra chili frø.