Fyldtekonfektruller
Fyldtekonfektruller er en stor delikatesse, de er meget enkle at lave, og en dejliggave at glæde andre med
500g ren Odense marcipan eller tilsvarende kvalitet
2 ½ dl hakkede rosiner
3 – 4 spskf. rom
eller De kan anvende hakkede figner eller svesker, der også trækker ligesomrosinerne en nat i lidt rom
hakkede valnøddekerner, ca. 75 g
1 ½ pose hakket syltet appelsinskal
Pynt:
Smeltet overtræksehokolade eller 2 poser smeltede chokoladeknapper
Marcipanenæltes lidt blød med ganske lidt sigtet florsukker på bordet og på hænderne.Ellers skal der ikke, hvis konfektrullerne skal være meget fine i kvaliteten,tilsættes noget sukker. Derefter deles marcipanen til to ruller, der fyldes: Deskærer et ret dybt rids på langs i rullerne, og heri proppes så meget fyld,som der er plads til, frugten, der har trukket i rom, appelsinskaller og hakkedenødder eller valnødder. Derefter lukkes for fyldet, og marcipanen trilles medlidt sigtet florsukker i fin facon til en rulle. Overtrækkes med chokolade:Hertil 150 g overtrækschokolade eller knapper, der smeltes bare over godt varmtvand. Chokoladen pensles på, så går der ikke så meget til, og dette laglader De stivne. Så vendes konfektrullerne om, og nu pensles undersiden medchokoladen og afsvales. Vil De have evt. pynt på rullerne, begynder De med atpensle bunden, lader den stivne, tørre, og derefter pensles overfladen påretsiden af rullen, og inden chokoladen helt stivner, pyntes med:Valnøddekerner, kandiserede violer, "guld-violer", alt efter fantasi.Rullerne lægges koldt, og for videre opbevaring pakkes de i folie og opbevaresi køleskabet. Fin at skære i skiver som en konfektbid til kaffen!