Wienerschnitzler

Wienerschnitzel(4 port.)

4store tynde skiver kalveinderlår (Ca. 600 g)
mel
salt peber
æg sigtet rasp
ca. 40 g smør/margarine
1 ½ spsk olie
4 citronskiver
8 ansjosfileter (benfri sild)
kapers
høvlet peberrod

Bankkødskiverne let med hånden. Vend dem først i mel tilsat salt og peber,derefter i sammenpisket æg og sidst i sigtet rasp. Brun smør eller margarineog olie på panden, og steg kødet heri, ca. 4 minutter på hver side. Hviskødet får tid at ligge med paneringen, før det steges, er den sprøde skorpemere holdbar. De færdigstegte schnitzler lægges på et varmt fad. På hvertkødstykke lægges en citronskive, herpå en ring af ansjosfileter og i midtenlægges kapers Schnitzlerne pyntes med høvlet peberrod og serveres med skysovsog brasede eller råstegte kartofler drysset med hakket persille.
Svinemørbrad kan tilberedes på samme måde.