Fricandeaui skiver (4 port.)
Ca.3/4 kg skært kalvekød
50-75 g smør/margarine
4 skiver røget spæk
salt, peber
ca. 4 spsk mel
2 dl suppe eller vand
2 dl mælk og/eller fløde
kulør
ribsgelé eller tomatpuré
Kødetafpudses og skæres i skiver på tværs af muskeltrådene. Spækskiverne ristesi stegegryden. Kødet vendes i mel, tilsat salt og peber. Det brunes i detafsmeltede fedt og det øvrige fedtstof og tages op af gryden. Dereftertilsættes resten af melet og bages sammen med fedtstoffet i gryden. Der spædesmed suppe og mælk og kulør krydderier og gelé eller tomatpuré tilsættes.Kødet og spækket lægges tilbage i sovsen og småkoger i denne ved meget svagvarme, til det er mørt, ca. 20 minutter.
Kødet kan også spædes med væske efter bruningen og steges mørt heri. Sovsenjævnes til sidst med den udrørte meljævning.
Spises med små kogte pillekartofler. evt. sukkerbrunede, og grøn salat elleren grønsagssalat, evt råkostssalat.