Kejserinde-ris med frugt

Kejserinde-ris med frugt(6-8 pers.)

1/2 dl grødris,
1/2 I mælk,
1/2 tsk. salt,
2 bl. husblas,
1/2 stang vanille,
6 æggeblommer,
Ca. 125 g sukker,
1/2 I piskefløde,
50 g mandler,
4 æbler,
4 appelsiner.
Pynt: Mandarin og vindruer

Kog ris og mælk til grød i entykbundet gryde på Ca. 1 time. Rør rundt nu og da, så risene ikke sætter sigpå grydebunden. Smag til med salt. Udblød husblasen i koldt vand, knug vandetaf, og smelt husblasen i den varme grød. Skrab kornene ud af vanillebælgen, ogpisk dem med æggeblommer og sukker. Pisk fløden stiv, og bland den iæggemassen. Smut og hak mandlerne. Skræl æbler og appelsiner, og skærfrugten i små stykker. Bland mandler og evt. en hel mandel samt frugt i risene.Hæld desserten i en skål, og stil den køligt. Pynt med små stykker mandarinog vindruer