Agerhøns a la creme

Agerhøns / à la créme

Vildt stegt i fløde er jo den klassiskestegemetode, der dog kan varieres. Da den er nem og ligetil, skal den også medved agerhøns.
De istandgjorte agerhøns krydres indvendig med salt, friskkværnet peber samtet drys timian, og en lille klump smør lægges i hver fugl. De barderes med entynd skive spæk, ombindes og brunes forsigtigt i rigeligt smør og steger nu i20 minutter Ca. to dl kogende vildtsky hældes ved, sammen med 1 dl.piskefløde. Hønsene videresteger endnu ca. ½ time og tages derpå op. Merepiskefløde hældes i gryden, saucen koger lidt ind, hvorefter den smages tilned rønnnebærgelé.
Når bånd og spæk er fjernet fra fuglene, deles de i halve og anrettes medlidt sauce hældt over.
Spises med råstegte kartofler og eventuelt æble/sellerisalat.