Russisk dessert

Opskriftener fra Ellen Ludvigsen og der hører en lille historiemed som er god

Russisk dessert

(4 store portioner)

4 dl stærk, god saft -gerne rips
4 dl vand
sukker i forhold til sødmen i saften
50 gram semuljegryn

Tag lidt mere saft og lidt mindre vand,hvis saften er tynd, det skal smage
som stærk (kraftig) saftevand.

Kog saftblandingen("saftevandet") op og smag evt. til med lidt mere sukker.

Pisk semuljegrynene i, og lad grøden kogeca. 15 minutter under jævnlig
omrøring, så det ikke sætter sig fast på bunden af gryden (eller brænder på).

Hæld den kogte grød over i en skål ogpisk til den er helt kold.

Den skifter farve, og bliver lys og luftigefterhånden under piskningen, og
den ender med at minde om en slags fromage. Den hældes over i en pæn
glasskål til serveringen.

Dertil serveres varm (lun) vanillesauce ien glaskande, så man hælder saucen
ned over desserten ved bordet (derfor skal saucen være tynd).