Pandekager ( 4 portioner)
5 dl mel,
½ tsk salt,
2 tsk sukker,
1 tsk. kardemomme,
3 æg,
Ca. 5 dl mælk,
3 spsk. olie
Bland mel, salt, sukker og kardemomme.Pisk æg og mælk sammen og rør det i melet. Tilsæt olien. Hæld dejen i enkande og lad den hvile Ca. ½ time. Rør i dejen inden bagningen.
Opvarm panden og hæld lidt olie på til den første pandekage, til de øvrigeer det ikke nødvendigt, når dejen er tilsat olie. Hæld lidt af dejen midt påden varme pande, drej denne hurtigt, så dejen fylder hele panden i et tyndtlag. Vend pandekagen, når den er stiv.
Pandekagerne stables eller foldes sammen og holdes varme. De serveres med sukkerog frugtkompot, citronsaft, syltetøj, creme fraIche eller is.
Flere Pandekager Opskrift