Ostebrød med persille(2 stk.)
1 ½ dl. lunkent vand
25 g gær
1 spsk. olie
1/4 tsk. salt
Ca. 250 g (4 dl) mel
Fyld:
125 g mellemlagret ost
1 dl klippet persille
æg til pensling
Vand og gær røres sammen. Olie, salt ogmel tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt stedca. 1/2 time. Dejen slås ned og deles i 2. Hver del udrulles i et rektangel(Ca. 25×40 cm).
Ost og persille drysses over. Rulles sammen på langs som en roulade. Rullerneklippes med Ca. 2 cm mellemrum og lægges skiftevis til højre og venstre.Efterhæver Ca. 30 min. Pensles med æg.
Bagetid: Ca. 15 min. ved 200 grader.
Serveres lune til suppe eller som forret til et glas hvidvin.