Stegt vildsvineryg
Ca. 1 kg vildsvineryg
Rødvinsmarinade (se opskrift)
125 g smør
5-6 kryddernelliker
1 dl kogende bouillon
1 dl portvin
2 spsk. (strøgne) maizena
1 dl piskefløde
ribsgelé
Vildsvineryggen, der skal være udskåretpå samme måde som dyreryg og afpudset omhyggeligt, ridses i sværen (nøjagtigpå samme måde som flæskesteg) og lægges i marinaden et døgn eller to. Tagesderefter op, aftørres let, kryddernellikerne stikkes i sværen her og der, ogsmørret fordeles i tynde skiver ovenpå.
Ryggen lægges i bradepanden, der lige inden smøres lidt i bunden, og brunesved kraftig varme i Ca. 20 minutter. Blusset dæmpes, marinaden hældes ved, ogryggen steger 2 – 3 timer. Må jævnlig dryppes under stegningen.
Skyen sies fra stegen, skummes, sættes over varmen, bringes i kog, tilsættesden kogende bouillon samt portvinen og jævnes med maizena udrørt ipiskefløden. Sluttelig smages saucen til med ribsgelé.
Serveres med citronbåde samt en skål grøn salat og spises med smørbrunedekartofler.
Vildsvinekølle kan tilberedes på samme måde.
Rødvinsmarinade:
1 fl. rødvin, 1 lille snittet gulerod, 1 snittet løg,1 lille snittet skive selleri, 4 skiver citron, 1 dl. olie, 1 tsk. letknusteenebær, 5 peberkorn, 2 laurbærblade.