Perlehøns medchampignoner og vermouth
2 store perlehøns (a 750g),
salt, peber,
½ tsk. karry,
1 tsk. letknuste enebær,
100 g smør,
2 spsk. olie,
2 dl kogende vildtsky,
1 dl fløde (13%),
375 g champignoner,
1 dl tør vermouth,
1 dl piskefløde,
smørbolle af 25 g smør/20 g mel.
De istandgjorte perlehøns gnides medkrydderierne, der forinden blandes. Ombindes med bomuldssnor eller slagteritrådog brunes på alle sider over ikke for stærk varme i letbrunet smør tilsatolie. Når perlehønsene er smukt brune over det hele, tilsættes den kogendevildtsky (der kan eventuelt bruges bouillon) og et øjeblik efter kommer flødentil.
Fuglene steger nu ved svagt blus ca. 40 minutter, hvorefter de tages op.Champignonerne snittes, svitses i en lille klump smør, vermouthen tilsættes,og champignoner og vermouth blandes derefter i skyen under let omrøring.Bringes til kogepunktet, jævnes med smørbollen. Til sidst hældes piskeflødei, saucen snurrer nogle minutter og smages til.
Tilbage