Fasan i kål
2 fasanhaner (ell. 3fasanhøner)
4-6 tynde skiver fersk spæk
150 g bacon
50 g smør
1 lille hvidkålshoved
3-4 gulerødder
salt
I tsk. letknuste enebær
½ tsk. stødt timian
3 à 4 dl bouillon.
De istandgjorte fasaner ombindes medspækskiverne. Bacon’et (hvis svær skal være fjernet) snittes i terninger ogsvitses i smørret, og heri brunes fasanerne.
Hvidkålen snittes i grove strimler og gulerødderne i mindre stykker. Beggedele pakkes tæt om fasanerne med krydderierne drysset imellem. Når kålen erfaldet lidt sammen, hældes bouillonen – der skal være kogende – i gryden.Væden må kun nå ca. halvt op om kålen, låg lægges på, og retten simrerover svag varme ca. I time. Rør en gang imellem i gryden, for at undgå atkålen brænder på. Det er muligt, at der må tilsættes lidt mere væde.
Ved serveringen tages fasanerne op, og efter at tråd og spækskiver er fjernet,deles hver fasan i passende stykker.
Kålen anrettes i et varmt serveringsfad, og fasanstykkerne fordeles ovenpå.