Duer i gryde
4 personer
50 g bacon
2 spsk. smør
4 duer
10-12 små løg
250 g champignons
1 gulerod
1 spsk. mel
1 bouquet garni
salt og peber
1 glas tør hvidvinGnid duerne med lidt salt og peber. Skærvingerne af og brun dem i lidt smør sammen med hjerter og lever. Tilsæt salt,et lille løg, 4 dl vand og en bouquet garni af persille, en kvist timian, etselleriblad og et halvt laurbærblad. Kog småt under låg. Brunbaconterningerne i en stegegryde, tag dem op og hæld fedtet væk. Brun duer,pillede løg, rensede champignons og gulerodsskiver efter hinanden. Drys mel igrydens fedtstof og spæd med det siede afkog og hvidvin. Læg bacon og duer iog lad gryden snurre svagt til kødet er mørt. Grønsagerne lægges i 3-4 min.før serveringen og der smages til med krydderier. Stegetid: fra 30 min. til 1½time efter duernes alder.
Serveres med brød, løse ris eller pillekartofler. Gerne med en grøn salattil.
Husk at sætte det i køleskabet når du er færdig