Sømandsgryde

Sømandsgryde

1 stor kylling
¾ l vand
1 tsk. salt
4 – 5 peberkorn
porretop
selleritop el. løvstikke

8 – 10 skalotteløg
2 – 3 gulerødder
¼ selleri
6 – 8 kartofler
1 – 2 porre
2 fed hvidløg
ca ½ l suppe
1 tsk. salt

Kyllingen deles i kvarte og kommes i engryde med vand, salt, peber, porre og selleritop
Koger i 1 time til den er meget mør. Stykkerne tages op og afkøles lidt, indenskindet pilles af. Kødet pilles fra benene og skæres i lidt mindre stykker.
Løgene pilles, gulerødder, selleri og kartofler skæres i terninger, porreneskæres i skiver
hvidløgene presses. Grønsager, suppe og salt kommes i en gryde og koger i ca.15 min. til grønsagerne er næsten møre. Kyllingkødet lægges ned tilgrønsagerne og varmes godt igennem.