And med Nøddefyld

And med nøddefyld

1 and (ca.2600g)
1 tsk. salt
½ tsk. timian
1 – 2 appelsiner
50 g franskbrødskrumme
½ dl portvin
75 g nøddekerner
1 æg
½ tsk. timian
½ tsk. salt
groftkværnet peber

Anden gnides udvendig med salt og timian.Appelsinskallen rives fint og saften presses ud. Franskbrødet udblødes iappelsinsaft og portvin. Nødderne hakkes fint og røres sammen med æg, timian,salt og peber.
Fyldet kommes i anden som lukkes med kødnåle. Anden lægges med ryggen opadpå risten og bradepanden i bunden af ovnen.
Steger ved 160 grader i 45 min. Fedtet hældes fra og anden vendes, vandettilsættes og anden steger videre ved 160 grader i ca 1½ time. Skyen hældesfra i en gryde og skummes for fedt. Varmes igennem og jævnes, smages til medsalt og peber, tilsæt evt. kulør.