Karamel-budding. (år 1950)
125 g melis
4 – 6 æg
½ liter tynd fløde eller mælk
(1 spsk. sukker og knuste vanilletabletter) = 1 – 1½ spsk. vanillesukker
Melisen koges i en jerngryde eller på panden, til det er en brun, flydende masse. Så løftes gryden af ilden og lidt af karamellen hældes i en buddingeform, som man hurtigt drejer og vender, for at sukkeret kan løbe ind alle steder. Man må stadig dreje, for at ikke sukkeret skal samle sig i bunden. Samtidig har man hældt 1 dl. vand i resten af karamellen, der skal bruges til saucen, den sættes atter over ilden og koger, til den bliver flydende, hvorefter den hældes i sauceskålen, hvor den ved anretningen kan blandes med lidt flødeskum. Buddingen laves: Æggeblommerne og mælken piskes sammen og hældes 3 – 4 gange gennem en sigte, hvorefter det tilsættes (en spsk. sukker og de knuste tabletter) vanillesukker, hældes så i den med karamel beklædte buddingeform og koger ved svag varme i ca. 1½ time. Vendes lige før anretningen og spises kold med karamelsaucen.
Opskriften er bragt i samarbejde med RunforCover