Svesketrifli

Svesketrifli. (4 pers.)

450 – 500 g svesker

2½ dl. vand

125 g sukker (1½ dl.)

Creme:

3 blade husblas

3 dl. fløde

1 vanillestang

3 æggeblommer

3 spsk. sukker

2 dl. Piskefløde

Endvidere:

12 makroner

sherry eller portvin

Til pynt:

Flødeskum og groftreven chokolade

Kom svesker, vand og sukker i en gryde og lad det koge ved jævn varme i 5 min. Lad det svale af. Udblød husblasen i koldt vand i 5 min. Bring fløden og den flækkede stang vanille i kog. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Hæld den koghede fløde i, mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes – cremen må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og kom den i den koghede cremeblanding, mens der piskes. Lad cremen svale af og fisk vanillestangen op. Vend flødeskum i den kolde creme. Kom makroner i bunden af en serveringsskål eller i portionsglas. Stænk dem med sherry eller portvin. Kom sveskerne på og herover cremen. Pynt med flødeskum og groftreven chokolade.