Citronstegt langtidsstegt lammekølle. (4 pers.)
Lammekølle ca. 2 kg
1 spsk. tørret rosmarin
2 tsk. groft salt
friskkværnet peber
1 citron i tynde skiver
Tilbehør:
Sovs og stegte kartofler
Tør lammekøllen af med køkkenrulle. Skær med en skarp kniv små lommer i overfladen. Fordel den tørrede rosmarin i lommerne og drys med salt og peber. Sæt citronskiverne fast på overfladen med små træpinde eller kødnåle. Læg køllen på en rist i bradepanden og steg den nederst i ovnen ved 150 grader i ca. 2 timer og 50 minutter. Tag køllen ud af ovnen efter ca. 2 timer og 45 min. og mål med et stegetermometer kødets centrums-temperatur. Kødets centrumstemperatur skal vise 70 grader, før lammekøllen er færdig.
Tag køllen ud og lad den hvile godt tildækket i alufolie og viskestykker i ca. 30 minutter.