Lammekølle Citronstegt Langtidsstegt

Citronstegt langtidsstegt lammekølle. (4 pers.)

Lammekølle ca. 2 kg

1 spsk. tørret rosmarin

2 tsk. groft salt

friskkværnet peber

1 citron i tynde skiver

Tilbehør:

Sovs og stegte kartofler

Tør lammekøllen af med køkkenrulle. Skær med en skarp kniv små lommer i overfladen. Fordel den tørrede rosmarin i lommerne og drys med salt og peber. Sæt citronskiverne fast på overfladen med små træpinde eller kødnåle. Læg køllen på en rist i bradepanden og steg den nederst i ovnen ved 150 grader i ca. 2 timer og 50 minutter. Tag køllen ud af ovnen efter ca. 2 timer og 45 min. og mål med et stegetermometer kødets centrums-temperatur. Kødets centrumstemperatur skal vise 70 grader, før lammekøllen er færdig.
Tag køllen ud og lad den hvile godt tildækket i alufolie og viskestykker i ca. 30 minutter.