Lammeragout

Lammeragout. (4 pers.)

Hertil kan man bruge en lille lammebov eller, hvad der er udmærket – halstykkam. Det er et stykke kød, de fleste overser, måske fordi det er billigt. Endvidere giver halstykkam en saftig lille steg.

1 lammebov eller halstykkam – ca. 1 kg

1 tsk. Oregano

1 tsk. Salvie

50 g smør

2 spsk. sojaolie eller halv af hver

Salt

1 – 2 syltede agurker

1 ds. Flåede tomater

1 bæger yoghurt (2 dl.)

1 laurbærblad

10 – 12 miniløg

Tilbehør:

Sprød hvidløgsbrød

Lammeboven eller tykkammen skæres i passende stykker, der hver gnides med en blanding af oregano og salvie. Brunes derefter i letbrunet smør tilsat olien og drysses med salt. Det er vigtigt, at kødet bliver jævnt brunet over det hele, da det har betydning for smagen i den færdige ragout. Agurkerne snittes i terninger og tilsættes, og efter et øjeblik hældes de flåede tomater og saften herfra i gryden sammen med yoghurt, laurbærblad og miniløg. Retten snurrer under låg ca. 1 ¼ time. Lammeragouten får en lækker og meget fin aroma. Spises med sprødt hvidløgsbrød – se opskriften under suppetilbehør.