Lammeragout. (4 pers.)
Hertil kan man bruge en lille lammebov eller, hvad der er udmærket – halstykkam. Det er et stykke kød, de fleste overser, måske fordi det er billigt. Endvidere giver halstykkam en saftig lille steg.
1 lammebov eller halstykkam – ca. 1 kg
1 tsk. Oregano
1 tsk. Salvie
50 g smør
2 spsk. sojaolie eller halv af hver
Salt
1 – 2 syltede agurker
1 ds. Flåede tomater
1 bæger yoghurt (2 dl.)
1 laurbærblad
10 – 12 miniløg
Tilbehør:
Sprød hvidløgsbrød
Lammeboven eller tykkammen skæres i passende stykker, der hver gnides med en blanding af oregano og salvie. Brunes derefter i letbrunet smør tilsat olien og drysses med salt. Det er vigtigt, at kødet bliver jævnt brunet over det hele, da det har betydning for smagen i den færdige ragout. Agurkerne snittes i terninger og tilsættes, og efter et øjeblik hældes de flåede tomater og saften herfra i gryden sammen med yoghurt, laurbærblad og miniløg. Retten snurrer under låg ca. 1 ¼ time. Lammeragouten får en lækker og meget fin aroma. Spises med sprødt hvidløgsbrød – se opskriften under suppetilbehør.