Lammebov, braiseret, krydret. (4 pers.)
1 kg lammebov (ca. 1 kg)
¼ liter vand
1 løg
Salt peber
50 g smør
2 spsk. sojaolie eller 1 spsk. af hver
1 tsk. Basilikum
1 tsk. Paprika
1 lille timiankvist
1 dl. Tomatpuré
2 dl. Kogende bouillon
2 hvidløgsfed
2 dl. Kogende rødvin
2 – 3 gulerødder
12 – 15 miniløg
Tilbehør:
Persilledryssede brasede kartofler
Lammeboven udbenes (hvilket man kan bede slagteren gøre, men få endelig benet med), afpudses og kødet skæres i passende skiver. Lammeben og eventuelt afpuds fra kødet, sener m.m. sættes over varmen i ¼ liter vand tilsat et snittet løg og salt og peber. Småkoger ca. ½ time og sies. Skiverne af lammeboven svitses i brunet smør tilsat olien. Når alle stykkerne er smukt brunede, drysses de med basilikum, paprika, timiankvisten smuldres i og tomatpureen tilsættes sammen med knuste hvidløgsfed. Efter et øjeblik hældes den kogende bouillon blandet med rødvinen ved, og det hele koger under låg og over svag varme ca. 50 minutter. Imens skæres gulerødderne i mindre stykker, der igen snittes i tynde stænger, og miniløgene pilles. Begge dele iblandes det øvrige, når kødet er næsten mørt, og retten simrer endnu et kvarterstid, hvorefter lammeboven er parat til servering. Der dannes en liflig sky, som endelig ikke må jævnes. Spises med brasede kartofler med et drys hakket persille.